Body Remembering Trauma Therapy

BRTT ®

Laat je lichaam spreken

Blijven jouw trauma’s je achtervolgen? Laten emoties uit het verleden je niet met rust? Dat is niet gek. Want je lichaam onthoudt álles… En grote kans dat deze onverwerkte shit naar buiten komt in de vorm van lichamelijke en/of mentale klachten. Maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel. Met Body Release Trauma Therapy (BRTT® ) werken we aan je lichaamsgeheugen. Dus geen lange praatsessies, maar actief aan de slag met spieren, zenuwstelsel en bindweefsel.

Straight to the core

Fight-flight-freeze. Je hoort vaak dat iedereen verschillend reageert in een gevaarlijke situatie. Maar als je lichaam té vaak in gevaar gebracht wordt, is ‘freeze’ uiteindelijk nog de enige optie. Je trekt je dan mentaal terug en bevriest. Dit geldt ook voor onverwerkte trauma’s.

Maar ook lichamelijk heeft dit gevolgen. Bij je heupen zit de Psoas spier, een van de
sterkste spieren in ons lichaam. Dit is ook de spier die reageert op dreiging. Wanneer trauma’s niet verwerkt worden, sla je dit op in spieren, zenuwstelsel en bindweefsel. Én blijft de Psoas spier altijd gespannen. En dat wil je niet. Want daar krijg je klachten van, zelfs chronisch. Met BRTT® gaan we naar de kern en pakken we die spanning aan. Om alles los te kunnen laten.

het plan

BRTT® start met lichamelijke oefeningen om de Psoas spier te triggeren. We doen dit op een matras, maar als je denkt dat je kunt chillen… vergeet het maar. Het is hard werken want doordat we de Psoas spier blijven activeren, koppelt het lichaam dit aan onverwerkte trauma’s. En dat kan intens zijn. Want in dit proces komen emoties en fysieke reacties los. Of het nu gaat om kleinere trauma’s of grotere obstakels… Verdriet, huilen, woede, schreeuwen of willen vluchten, het kan allemaal voorbijkomen in de BRTT® -sessie. En dat is juist goed. Want voelen is aanpakken.

Jij en BRTT® een match?

BRTT® is er voor iedereen. Want iedereen heeft emoties en iedereen heeft wel íets meegemaakt. Toch hebben we een lijstje met symptomen. Herken je een of meer van de volgende klachten, dan is BRTT® zeker iets voor jou:
9
Chronische vermoeidheid
9
Langdurige stress
9
PTSS
9
Angst- en paniekaanvallen
9
Hartkloppingen
9
Slapeloosheid
9
Concentratieproblemen
9
Uitputting
9
Burn-out
9
Gevoel van onmacht of hulpeloosheid
9
Oppervlakkig ademen/hyperventilatie
9
Overmatige alertheid
9
Prikkelbaarheid
9
Depressie

Combineer BRTT® met Trauma Release Breathwork (TRB) ® voor een complete route naar heling.

BRTT

Rittenkaart 3 en 5 sessies

 • Intakegesprek
 • ..
 • ..

Vanaf 215 euro

Ook losse sessies mogelijk.

Combinatie BRTT & TRB

Rittenkaart 3 en 5 sessies

 • Intakegesprek
 • ..
 • ..

Vanaf 410 euro

Ook losse sessies mogelijk.

Klaar om te voelen? Mooi!

neem contact op

Is het tijd voor actie en wil je aan de slag met hoe je beslissingen neemt, de cirkel doorbreken en de touwtjes in handen krijgen? De deuren van de Karakterschool staan wagenwijd voor je open. Vul onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Start Whatsapp
  Ready to change your life?
  Waar kan ik je mee helpen?