het  traject

 

Met de Karaktertest zoomen we in op jouw karakter. Je eigenschappen bepalen namelijk hoe je omgaat met gedachten, moeilijke situaties en gevoelens. Maar in je karakter ligt ook de sleutel om een verandering te maken. Een verandering die jou meer rust oplevert.

Zeven karakterstijlen

Wist je dat iedereen zeven karakterstijlen heeft? Ook jij. Toch zijn er maar een paar karakterstijlen die dominant worden wanneer jij in een situatie zit waar je helemaal niet in wilt zitten. Deze stijlen heb je vaak al ontwikkeld toen je nog jong was. Meestal om je te beschermen tegen stress of crapy gevoelens.

Die bescherming was toen erg handig. Maar nu kan dat verdedigingssysteem juist voor blokkades zorgen. Bijvoorbeeld wanneer je heel anders op een situatie reageert dan je eigenlijk zou willen. Gewoon, omdat dat verdedigingssysteem automatisch de boel overneemt.

Beat the system

De Karakterschool helpt je die automatismen te doorbreken. Met de karaktertest brengen wij jouw karakterstijlen in beeld.  Op deze manier krijg je helder welke overlevingsmechanismes, blokkades en belemmeringen een bepalende rol spelen. Zowel in je mind als fysiek. Kort gezegd, met dit inzicht snap je beter waarom je doet wat je doet. Dat maakt het niet alleen gemakkelijker om je patronen te veranderen, maar het laat ook zien hoe je dit opgebouwde karakter kan inzetten om succesvol te worden. 

We zullen gesprekken voeren die de kern raken en jou echt verder helpen. Maar ook theorie zodat je snapt hoe je hoofd, lijf en gedachten werken. En tot slot gaan we aan de slag met je lijf. 

Wist je dat alle cellen, spieren en zenuwen in je lijf een geheugen hebben? Een geheugen dat bijvoorbeeld ook trauma’s opslaat.  Zelfs van gebeurtenissen waarvan jij helemaal niets meer herinnerd. Niet gek dus dat ellende uit het verleden zich soms uit in pijn of ongemak in je lichaam. Het lichaamswerk bij de Karakterschool bestaat uit Body remembering trauma therapie (BRTT), Trauma Release Breathwork (TRB) en Lichaamsgerichte therapie op basis van karakterologie . Het lichaamswerk is de kers op de taart. Hetgeen waar jij echt het verschil mee gaat maken. Volledig op jou afgestemd. Zodat we nieuwe en vooral positieve herinneringen kunnen maken. Het is niet makkelijk, maar voor de lange termijn: een gamechanger.

karakterkennis

zo gaan we het doen

Blok 1

map

Maak de karaktertest en leer je karakter kennen.  Met theorie en oefeningen gaan we aan de slag om je patronen, triggers én kwaliteiten in kaart te brengen. Zodat je snapt wat je tegenhoudt en wat je juist vooruit kan bewegen.

Blok 2

 Move

Wat is de invloed van trauma op jouw lichaam en geest? Door de diepte in te gaan, zoeken we naar de bron van jouw destructieve gedrag.

Blok 3
Manifest

 

Opgedane kennis brengen we in de praktijk. Doordat je jezelf nu beter kent dan ooit tevoren is het tijd om je leven opnieuw in te richten. Met nieuwe kracht, de heldere handvatten en opgebouwd vertrouwen.

Neem contact op

Is het tijd voor actie en wil je aan de slag met hoe je beslissingen neemt, de cirkel doorbreken en de touwtjes in handen krijgen? De deuren van de Karakterschool staan wagenwijd voor je open. Vul onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Start Whatsapp
    Ready to change your life?
    Waar kan ik je mee helpen?